Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Θα αφήσουμε να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί στη Μεταμόρφωση;

Θα αφήσουμε να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί στη Μεταμόρφωση;

Όπως συζητήθηκε σε δυο έκτακτες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου οι παιδικοί δημοτικοί σταθμοί απειλούνται με κλείσιμο.

Αιτία είναι η απόρριψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, επειδή θεωρήθηκε φωτογραφική, κάτι που αποτελεί κόλαφο για τη δημοτική αρχή.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει τις πολιτικές και διοικητικές ανεπάρκειες της δημοτικής αρχής Καρπέτα. Επί τρία έτη δέχονται την απαγόρευση πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία του Δήμου και των παιδικών σταθμών ειδικότερα. Τα μικρά παιδιά αλλάζουν κάθε λίγο παιδαγωγούς, με αρνητικά παιδαγωγικά αποτελέσματα. Η παιδαγωγική διαδικασία συνεχώς υποβαθμίζεται, παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων, οι οποίοι ζουν μόνιμα ως “προσωρινοί”.

Όλο αυτό το διάστημα η δημοτική αρχή δεν ψέλλισε λέξη για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, για το παράλογο της απαγόρευσης των αναγκαίων μόνιμων προσλήψεων. Με μόνιμη επωδό τη σωτηρία της χώρας, χλεύασε κάθε αγωνιστική διεκδικητική πρόταση.

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ανέδειξε και τη διοικητική ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής, αφού άφησε τα πράγματα να φτάσουν σε αδιέξοδο με κινήσεις αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και της τελευταίας στιγμής.

Η μέθοδος των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων για τη λειτουργία των Δήμων έχει μια πτυχή που τις κάνει ελκυστικές στις δημοτικές αρχές, ειδικά σε περίοδο εκλογών: Μπορούν να προσλάβουν “δικά μας παιδιά”, να παίξουν δηλαδή κάποιοι με την αγωνία για εργασία. Επιστρέφουν τη χώρα στην εποχή του πιο άγριου ρουσφετιού, με διαδικασίες γαλέρας.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ συνεχίζει να υποστηρίζει ότι ο δρόμος του αγώνα είναι ο μοναδικός που μπορεί να κρατήσει ανοιχτούς τους παιδικούς σταθμούς αλλά και συνολικά το Δήμο. Καλεί τη δημοτική αρχή να πει τις αλήθειες που πρέπει - αντί να τα βάζει με τους “κακούς δικαστές”- να ενημερώσει το λαό της Μεταμόρφωσης και να συντονίσει τον αγώνα του. Την καλεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά, έστω και στο πλαίσιο των νόμων διάλυσης της αυτοδιοίκησης, και να αφήσει κατά μέρος τις σκέψεις για τις διάφορες ρουσφετολογικές ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Καλούμε τους πολίτες της Μεταμόρφωσης στον αγώνα για ανοιχτούς παιδικούς σταθμούς, για ανοιχτή αυτοδιοίκηση, για σπάσιμο του μνημονιακού κορσέ που έχουν φορέσει στους Δήμους. Τα αποτελέσματα της πολιτικής τους δεν μας αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο.

www.symmaxiapolitonmetsis.blogspot.gr
e-mail: symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ επικοινωνίας: 6947891311 - 6945580673

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου