Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Να σταματήσει η απαξίωση του Δήμου




Με δικαστική απόφαση – εξπρές απολύθηκαν απο το Δήμο Μεταμόρφωσης την προηγούμενη εβδομάδα 4 εργαζόμενες (1 κοινωνική λειτουργός και 3 καθαρίστριες), που εργάζονται στο Δήμο από το 2008. Στα μέσα Οκτωβρίου έφυγαν ακόμα 17 εργαζόμενοι, κυρίως από την καθαριότητα.
Όλα αυτά στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων να εξευρεθούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι προς απόλυση, ανεξάρτητα για το τι σημαίνει αυτό για τους πολίτες.
Όλο και πιο πολύ γίνεται ορατή η στόχευση αυτών των ενεργειών: Η συρρίκνωση βασικών δημοτικών υπηρεσιών και η εκχώρησή τους σε ιδιώτες, με σοβαρές συνέπειες στην ποιότητα και στο κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, έρχεται όλο και πιο κοντά.
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΏΝ είναι αντίθετη σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης της Αυτοδιοίκησης. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε όλα όσα γίνονται δεν υπάρχει ούτε ίχνος μεταρρύθμισης. Υπάρχει η διάθεση αποκεφαλισμού δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, επειδή έτσι απαιτεί η τρόικα, και η απόφαση εκχώρησης υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες.
Η δημοτική αρχή της πόλης μας για μια ακόμα φορά δεν αντιδρά ούτε κατ΄ελάχιστο στις εξελίξεις. Καταπίνει τις απολύσεις, δεν ενημερώνει την κοινωνία, δεν προβάλει την παραμικρή αντίσταση, δεν προβάλει καμία ιδέα για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης. Είναι τουλάχιστον συνεπής στην τριετή πορεία της, αυτήν της αποδοχής της συρρίκνωσης του Δήμου...

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι αντίθετη στη συρρίκνωση ή και κατάργηση υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης. Επιδιώκουμε την αντίθετη πορεία, τη διεύρυνση του κοινωνικού της ρόλου, την καλύτερη παροχή υπηρεσιών, την προστασία των εργαζομένων, την παροχή ποιοτικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες. Ζητάμε όχι μόνο να μην απομακρυνθούν οι απολυθέντες εργαζόμενοι, αλλά αντίθετα, να ενισχυθεί το προσωπικό με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου